Siatka wędliniarska
Elastyczna siatka poliestrowa charakteryzująca się zróżnicowanym stopniem rozciągliwości, kolorem, rozmiarem - ma bardzo szerokie zastosowanie w przemyśle mięsnym, mleczarskim.
Jest stosowana głównie jako osłonka służąca do wędzenia, parzenia, gotowania m.in. wyrobów tradycyjnych takich jak szynki, boczki, balerony, golonki itp. Idealnie sprawdza się podczas parzenia, gotowania, wędzenia serów, ryb — nie pozostawiając przy tym żadnych niepożądanych posmaków.
Dzięki zastosowaniu surowców o najwyższej jakości przędzy poliestrowej oraz nici gumowych są dopuszczone do kontaktu z żywnością.
W szerokiej gamie oferowanych siatek dostępne są różne rozmiary oraz kolory w zależności od indywidualnych upodobań nabywcy.
Nici wędliniarskie
Przeznaczone są do zawieszania, sznurowania wędlin oraz jako opakowanie wykorzystywane w przemyśle spożywczym, głównie mięsnym, gastronomii i gospodarstwie domowym.
Nici lniane, bawełniane są najczęściej stosowanymi nićmi w przemyśle wędliniarskim. oferowane przez nas nici mają wysoką wytrzymałość na zrywanie i są produkowane z najwyższej jakości przędz bawełnianych, lnianych.
W ofercie znajdują się następujące kolory:
- Naturalny biały,
- Dwukolorowe – biało/czerwone, biało/zielone, biało/żółte, biało/niebieskie,
- Jednokolorowe – czerwone, zielone, żółte, niebieskie.
Siatka wędliniarska
Elastyczna siatka poliestrowa charakteryzująca się zróżnicowanym stopniem rozciągliwości, kolorem, rozmiarem - ma bardzo szerokie zastosowanie w przemyśle mięsnym, mleczarskim.
Jest stosowana głównie jako osłonka służąca do wędzenia, parzenia, gotowania m.in. wyrobów tradycyjnych takich jak szynki, boczki, balerony, golonki itp. Idealnie sprawdza się podczas parzenia, gotowania, wędzenia serów, ryb — nie pozostawiając przy tym żadnych niepożądanych posmaków.
Dzięki zastosowaniu surowców o najwyższej jakości przędzy poliestrowej oraz nici gumowych są dopuszczone do kontaktu z żywnością.
W szerokiej gamie oferowanych siatek dostępne są różne rozmiary oraz kolory w zależności od indywidualnych upodobań nabywcy.
Nici wędliniarskie
Przeznaczone są do zawieszania, sznurowania wędlin oraz jako opakowanie wykorzystywane w przemyśle spożywczym, głównie mięsnym, gastronomii i gospodarstwie domowym.
Nici lniane, bawełniane są najczęściej stosowanymi nićmi w przemyśle wędliniarskim. oferowane przez nas nici mają wysoką wytrzymałość na zrywanie i są produkowane z najwyższej jakości przędz bawełnianych, lnianych.
W ofercie znajdują się następujące kolory:
- Naturalny biały,
- Dwukolorowe – biało/czerwone, biało/zielone, biało/żółte, biało/niebieskie,
- Jednokolorowe – czerwone, zielone, żółte, niebieskie.