Slide background

OFERTA

Slide background

OFERTA

oslonki poliamidoweOsłonki do wędlin

Osłonki poliamidowe

Osłonki jednowarstwowe lub wielowarstwowe (termokurczliwe) służące do pakowania wszelkiego rodzaju wyrobów typu pasztetowa, mortadela, metka cebulowa, salceson, itp.. Osłonki wielowarstwowe (termokurczliwe) dzięki zwiększonej barierowości na wodę, braku możliwości marszczenia się wydłużają okres przydatności do spożycia wyrobów. W ofercie znajdują się osłonki bezbarwne, kolorowe, z indywidualnym nadrukiem o różnej średnicy przekroju.

Osłonki białkowe, kolagenowe

oslonki do kielbasy
Wytwarzane z wysokogatunkowego kolagenu.
Znajdujące zastosowanie w procesie wędzenia kiełbas o zwiększonym przekroju niż tradycyjne. W procesie obróbki termicznej przepuszczają powietrze (parę wodną, dym). Gotowemu wyrobowi nadają naturalny oraz apetyczny wygląd. Oferowane w szerokiej gamie rozmiarów oraz kolorów. Ważne jest odpowiednie przygotowanie osłonki przed napełnieniem farszem zgodnie z zaleceniami producenta.

Pozostałe osłonki w sprzedaży:

  • folia celulozowa do owijania szynek,
  • osłonki Nojax (do parówek, serdelków itp.),
  • osłonki DEVRO (kabanosy),
  • osłonki tekstylne — typu „viskoflex” (pasztety, salcesony),
  • foremki aluminiowe (do pasztetów, ciast, pieczeni).

oslonki kolaz

oslonki poliamidoweOsłonki do wędlin

Osłonki poliamidowe

Osłonki jednowarstwowe lub wielowarstwowe (termokurczliwe) służące do pakowania wszelkiego rodzaju wyrobów typu pasztetowa, mortadela, metka cebulowa, salceson, itp.. Osłonki wielowarstwowe (termokurczliwe) dzięki zwiększonej barierowości na wodę, braku możliwości marszczenia się wydłużają okres przydatności do spożycia wyrobów. W ofercie znajdują się osłonki bezbarwne, kolorowe, z indywidualnym nadrukiem o różnej średnicy przekroju.

Osłonki białkowe, kolagenowe

oslonki do kielbasy
Wytwarzane z wysokogatunkowego kolagenu.
Znajdujące zastosowanie w procesie wędzenia kiełbas o zwiększonym przekroju niż tradycyjne. W procesie obróbki termicznej przepuszczają powietrze (parę wodną, dym). Gotowemu wyrobowi nadają naturalny oraz apetyczny wygląd. Oferowane w szerokiej gamie rozmiarów oraz kolorów. Ważne jest odpowiednie przygotowanie osłonki przed napełnieniem farszem zgodnie z zaleceniami producenta.

Pozostałe osłonki w sprzedaży:

  • folia celulozowa do owijania szynek,
  • osłonki Nojax (do parówek, serdelków itp.),
  • osłonki DEVRO (kabanosy),
  • osłonki tekstylne — typu „viskoflex” (pasztety, salcesony),
  • foremki aluminiowe (do pasztetów, ciast, pieczeni).

oslonki kolaz

KONTAKT

logo czarne

ul. Kawaleryjska 3a,
59-220 Legnica

Możliwość płacenia kartą za zakupy

  +48 76 850 20 11
+48 605 620 924
+48 695 636 279

  dakar@dakarlegnica.pl

  Pon. – Pi. 8:00 - 16:00
Sobota 8:00 - 14:00

 

SZYBKI KONTAKT

Wszelkie prawa zastrzeżone © FHU DAKAR S.c. – Legnica | Tel.: +48 605 620 924

Jelita naturalne, siatka wędliniarska, osłonki sztuczne, poliamidowe, białkowe, przyprawy, mieszanki przyprawowe, dodatki masarskie.