Osłonki do wędlin
Osłonki poliamidowe
Osłonki jednowarstwowe lub wielowarstwowe (termokurczliwe) służące do pakowania wszelkiego rodzaju wyrobów typu pasztetowa, mortadela, metka cebulowa, salceson, itp.. Osłonki wielowarstwowe (termokurczliwe) dzięki zwiększonej barierowości na wodę, braku możliwości marszczenia się wydłużają okres przydatności do spożycia wyrobów. W ofercie znajdują się osłonki bezbarwne, kolorowe, z indywidualnym nadrukiem o różnej średnicy przekroju.
Osłonki białkowe, kolagenowe
Wytwarzane z wysokogatunkowego kolagenu. Znajdujące zastosowanie w procesie wędzenia kiełbas o zwiększonym przekroju niż tradycyjne. W procesie obróbki termicznej przepuszczają powietrze (parę wodną, dym). Gotowemu wyrobowi nadają naturalny oraz apetyczny wygląd. Oferowane w szerokiej gamie rozmiarów oraz kolorów. Ważne jest odpowiednie przygotowanie osłonki przed napełnieniem farszem zgodnie z zaleceniami producenta.
Pozostałe osłonki w sprzedaży:
- folia celulozowa do owijania szynek,
- osłonki Nojax (do parówek, serdelków itp.),
- osłonki DEVRO (kabanosy),
- osłonki tekstylne — typu „viskoflex” (pasztety, salcesony),
- foremki aluminiowe (do pasztetów, ciast, pieczeni).
Osłonki do wędlin
Osłonki poliamidowe
Osłonki jednowarstwowe lub wielowarstwowe (termokurczliwe) służące do pakowania wszelkiego rodzaju wyrobów typu pasztetowa, mortadela, metka cebulowa, salceson, itp.. Osłonki wielowarstwowe (termokurczliwe) dzięki zwiększonej barierowości na wodę, braku możliwości marszczenia się wydłużają okres przydatności do spożycia wyrobów. W ofercie znajdują się osłonki bezbarwne, kolorowe, z indywidualnym nadrukiem o różnej średnicy przekroju.
Osłonki białkowe, kolagenowe
Wytwarzane z wysokogatunkowego kolagenu. Znajdujące zastosowanie w procesie wędzenia kiełbas o zwiększonym przekroju niż tradycyjne. W procesie obróbki termicznej przepuszczają powietrze (parę wodną, dym). Gotowemu wyrobowi nadają naturalny oraz apetyczny wygląd. Oferowane w szerokiej gamie rozmiarów oraz kolorów. Ważne jest odpowiednie przygotowanie osłonki przed napełnieniem farszem zgodnie z zaleceniami producenta.
Pozostałe osłonki w sprzedaży:
- folia celulozowa do owijania szynek,
- osłonki Nojax (do parówek, serdelków itp.),
- osłonki DEVRO (kabanosy),
- osłonki tekstylne — typu „viskoflex” (pasztety, salcesony),
- foremki aluminiowe (do pasztetów, ciast, pieczeni).